Welkom!

Door je in te schrijven kan je vragen stellen
en discussiëren over elektrisch rijden.

Inschrijven

(PH)EV 7 zitter

Ruben

New member
Lid geworden
8 aug 2019
Berichten
1
Wij rijden sinds begin 2016 een Renault ZOE als tweede wagen, tot grote tevredenheid. Begin 2020 is het tijd om onze eerste wagen te vervangen, idealiter door een EV met voldoende actieradius om toch vlot de kust of de Ardennen te bereiken. Probleem: wij zijn een groot gezin, en die wagen moet een 7-zitter zijn. Enige echte optie is dan een Tesla X, maar die kunnen we helaas niet betalen (ons budget is maximaal ongeveer de helft van zijn nieuwprijs, en een blik op de tweedehandsmarkt leert dat ze daar nauwelijks goedkoper worden aangeboden).
Niet getreurd, zoals de PHEV's een paar jaar terug in opgang kwamen, was ik er gerust op dat er tegen 2020 wel een paar interessante monovolume PHEV's op de markt zouden zijn. Dan zouden we kortere ritten toch nog elektrisch kunnen afwerken. Maar dat is tot dusver ijdele hoop gebleken. Enkele premiummerken bieden hun grote SUV aan als PHEV met een optie 7 plaatsen, maar qua prijs ben je dan al in de buurt van een Tesla X, en de binnenruimte en modulariteit komt dan toch niet op het niveau van een monovolume. Nochtans bestaan er wel monovolume PHEV's, bv. voor de Chinese of Amerikaanse markt. Daar krijgt de Chrysler Pacifica Hybrid zeer goede kritieken, maar FCA weigert voorlopig hem te commercialiseren in Europa (heb ik al bij hen afgecheckt). Heeft er iemand ervaring met het invoeren van zo'n Pacifica? Of weet van andere op komst zijnde (PH)EV-7-zitters die het wachten waard zijn? Renault Espace? Ford S-Max? VW Sharan?
 

Surya

Active member
Lid geworden
11 jun 2019
Berichten
105
Ik vrees dat je nog even zal moeten wachten

De VW ID BUZZ zou een oplossing kunnen worden, maar dat duurt nog enkele jaren, en de range en prijs, daar is het nog raden naar.
 
Bovenaan